In memoriam Jan Hendrickx

Algemeen  |  3 jaren geleden

Na een dappere strijd tegen zijn ziekte is onze directeur, Jan Hendrickx, op zondag 5 september op 62-jarige leeftijd overleden.

In de jaren ’80 stond Jan aan de wieg van het Krisis Info Netwerk Antwerpen (KINA), een toen nog experimenteel 7X24u-permanentiesysteem voor hulpverleners die geconfronteerd worden met een dringende hulpvraag van cliënten in een psychosociale crisissituatie. Dankzij zijn energie, inzet en passie is KINA nu uitgegroeid tot een Welzijnsvereniging met een zeer ruim en divers aanbod aan diensten (crisisopvang, lokaal sociaal beleid, kwaliteitszorg, arbeidstrajectbegeleiding, schuldbemiddeling, rechtshulp, psychologische ondersteuning, informatieveiligheid, karweidienst,…). Jan was als directeur zeer nauw betrokken bij de opstart en uitbouw van al deze diensten. Één van zijn laatste grote projecten binnen KINA was de opstart van een zorgboerderij, een zeer mooi initiatief dat hij van A tot Z opvolgde. De renovatie van het gebouw, het uitdenken van het concept, tot de groenten- en fruitteelt…

Jan was al gedurende lange tijd ziek, en voerde een moedige strijd. Jan is zich altijd blijven inzetten voor KINA en sprak zelden over zijn ziekte. De hoop liet hij nooit varen. Zijn hart bleef kloppen voor KINA.

Hij zal voor altijd herinnerd worden als een gedreven, strijdlustig, diplomatisch man met een warm hart.

Jan, we zullen je missen.

Namens,

Voorzitter, Axel Boen

Leden van de Raad van Bestuur

Medewerkers van KINA