KINA gaat van start met voortraject digibanken!

Algemeen  |  2 jaren geleden

KINA is van start gegaan met een voortraject digibanken voor haar OCMW’s van Wijnegem, Zandhoven, Schelle, Essen, Kalmthout, Brecht, Schilde en Zoersel in samenwerking met VDAB, LIGO Antwerpen vzw (vroegere Centrum voor Basiseducatie Open School), LIGO regio Mechelen (vroegere centrum voor basiseducatie) en vzw Blenders/Digidak. Samen werken we nu aan een strategie voor de implementatie van ons lokale digibankproject en hopen we zo de digitale kloof mee te kunnen verkleinen.

Met de opstart van lokale digibanken wil de Vlaamse overheid het risico op digitale uitsluiting in Vlaanderen verminderen. Burgers kunnen in de digibanken terecht voor het ontlenen met computer of smartphone, het volgen van opleidingen of workshops rond digitale vaardigheden, en voor individuele begeleiding in het gebruik van online dienstverlening. De digibanken zijn laagdrempelig, en worden op plaatsen georganiseerd die makkelijk bereikbaar zijn. Dankzij de digibanken verkleinen we mee de digitale kloof.

Op 1 februari 2022 starten 29 potentiële digibanken over heel Vlaanderen. Ze namen deel aan de oproep voor het voorbereidend traject richting de opstart van een digibank. Tijdens dit voortraject van 4 maanden krijgen de projecten ondersteuning om hun digibank-idee concreet vorm te geven en de nodige lokale partnerschappen op te zetten.

Ook KINA is van start gegaan met een voortraject voor haar OCMW’s van Wijnegem, Zandhoven, Schelle, Essen, Kalmthout, Brecht, Schilde en Zoersel in samenwerking met VDAB, LIGO Antwerpen vzw (vroegere Centrum voor Basiseducatie Open School), LIGO regio Mechelen (vroegere centrum voor basiseducatie) en vzw Blenders/Digidak. Samen werken we nu aan een strategie voor de implementatie van ons lokale digibankproject en hopen we zo de digitale kloof mee te kunnen verkleinen.

Meer info kan u terugvinden op de volgende website: Digibanken – Digibanken (vlaanderen.be)

We kijken uit naar het resultaat van dit project!