In memoriam Jan Hendrickx

Voormalig directeur van KINA: sept. 1984 – sept. 2021

Zijn hart blijft kloppen voor KINA…

In de jaren ’80 stond Jan Hendrickx aan de wieg van het Krisis Info Netwerk Antwerpen (KINA), een toen nog experimenteel 7X24u-permanentiesysteem voor hulpverleners die geconfronteerd worden met een dringende hulpvraag van cliënten in een psychosociale crisissituatie.

Dankzij zijn energie, inzet en passie is KINA ondertussen uitgegroeid tot een Welzijnsvereniging zoals we dit de dag van vandaag kennen, met een zeer ruim en divers aanbod aan diensten en een mooi team van medewerkers.

Jan was als directeur zeer nauw betrokken bij de opstart en uitbouw van al de diensten. Voor een uitdaging schrok hij nooit terug. Een van zijn laatste grote projecten binnen KINA was de opstart van een zorgboerderij, een zeer mooi initiatief dat hij van A tot Z opvolgde. De renovatie van het gebouw, het uitdenken van het concept, tot de groenten- en fruitteelt, …

Jan was al gedurende lange tijd ziek, en voerde een moedige strijd, maar is zich altijd blijven inzetten voor KINA. De hoop liet hij nooit varen en zijn hart bleef kloppen voor KINA. 

Hij zal voor altijd herinnerd worden als een gedreven, strijdlustig, diplomatisch man met een hart voor de sociale sector.

Een organisatie in beweging!

Jan stond mee aan de wieg van KINA en heeft de vereniging uitgebouwd tot de organisatie de we vandaag de dag kennen.

Ben jij benieuwd naar onze historiek?

Bekijk hier de geschiedenis van onze vereniging